Psykologklinik i gammel villa

Fra slidt patriciervilla til funklende klinik

I Aabybro har psykolog Rikke Brix drevet klinik igennem mange år, men i 2016 købte hun en ældre – og hånden på hjertet – noget nedslidt villa. Villaen skulle danne rammen om en større klinik, hvor den store efterspørgsel fra klienter i højere grad kunne imødekommes.Min opgave har været at indrette en klinik lyst, enkelt og ikke mindst varmt. Et sted hvor både klienter og de nu tre psykologer føler sig godt tilpas. At opsøge en psykolog er jo ofte forbundet med en vis portion nervøsitet og ængstelse. Derfor er det ekstra vigtigt, at klinikken byder velkommen og skaber ro og tryghed. Her kan du se, hvor vi startede samt det færdige resultatet…

Før/efter

FØR | Sådan så huset ud, da jeg kom på første besøg. Der er et stykke vej igen, men planen blev hurtigt lagt – og førstesalen også inddraget til samtaler i klinikken… 

EFTER | Der er blot ét vindue i dette rum, så derfor er det meste hvidt for at reflektere lyset bedst. Gulvet giver en fin kontrast sammen med den grå bagvæg.

FØR | Svært at se venteværelset for sig måske, men sådan så det ud, da håndværkerne var i gang.

EFTER | Stole med lidt afstand sammen med detaljer i vinduet og lidt ekstra lys. Bemærk den blå farve på væggen bag de to stole.

FØR | Lidt af en stilmæssig afstikker var denne tilbygning. Ikke meget patriciervilla over den. Mørk og trist var den og ikke særlig velegnet til mødelokale.  

EFTER |Det smukke plankebord fra Skagerak skaber en vidunderlig varme og smuk kontrast til alle de hvide vægge, som var et must pga. lyset. Lamper og stole er fra Ikea. 

FØR | Den oprindelige planløsning var ikke optimal med åbning mellem de gamle stuer. Der var behov for samtalerum med god lydisolering… 

EFTER | Her ses samtalerum, hvor der er sat lydisolerende dør i ud mod gangen. Der er sat ekstra lag gips op for at lukke lyden ude mellem de to samtalerum. Smuk og rolig grøn farve på væggen – samme som klinikken bruger i sin visuelle identitet.

FØR | Her ses den anden tidligere stue, hvor der også skulle etableres samtalerum. Et stykke vej igen her også.

EFTER | Samme område efter renoveringen – smukke træmøbler fra Skagerak giver den grønne farve et fint og roligt modspil.

Se flere cases med før/efterbilleder

Her kan du se flere cases med store og små forandringer…

Business Aalborg

Indretningen af Business Aalborgs iværksætterlokaler Start up Club Aalborg blev lavet med mange overraskende elementer. 

SSI Schäfer Hadsund

Her ønskede man at opdatere kontorlokaler, mødelokaler og fællesområder. Der skulle i det hele taget “strammes op” og ryddes op. 

Mæglerhuset

Da Mæglerhuset i Nørresundby flyttede til nye større lokaler, fik de hjælp til at indrette sig funktionelt og i tråd med virksomhedens visuelle identitet.
Scroll til toppen
INspiration til dig

tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag inspiration, særlige tilbud og nyt om events mv.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.